Mercènaris Segona campanya !!

By Pau
Els castells són una tradició bicentenària, que ha aixecat passions i ha marcat les vides de molts catalans, de pobles, viles i ciutats. Una tradició que és admirada arreu del món i que és la viva expressió de la superació de l'home, del poder del treball en equip i de la recerca implacable dels nostres somnis.

Ja al segle XIX s'assoliren Castells extraordinaris, alguns dels quals encara no s'han pogut repetir, com ara el dos de vuit net descarregat. Ja en aquells temps, les colles castelleres comptaven amb un gruix de castellers que aportaven moltíssima dedicació per al perfeccionament tècnic de les estructures. En canvi, hi havia un nombre de castellers col·laboradors, que ajudaven en les grans ocasions, amb una dedicació molt puntual, i que contribuïen de forma decisiva en el reforç de la base de les estructures: la pinya.
Ara, ja entrats al segle XXI, la gent disposada al sacrifici i al compromís que sol exigir l'activitat castellera de màxim nivell és escassa, especialment als nuclis urbans on la oferta de lleure és molt extensa, i sovint són més valorats la satisfacció ràpida o la dedicació limitada d'altres activitats no tant ambicioses.

Així doncs, els Castellers de Barcelona apostem per recuperar de nou les formes que ja d'antuvi donaren com a fruit alguns dels millors Castells de la història, i fem una crida a tots aquells que estiguin disposats convertir-se en castellers durant les festes de la Mercè, allò que hem volgut anomenar els MERCENARIS.

Si estàs disposat a viure la intensitat de la lluita per un somni, si vols experimentar la satisfacció del triomf col·lectiu, si vols contribuir a fer encara més gran la ciutat de Barcelona: no ho dubtis, allista't ara als MERCENARIS. Hi seràs benvingut.

Els mercenaris són convocats als assajos i actuacions dels dies:
dijous 10 de setembre a les 21h (assaig)
dissabte 19 de setembre a les 19h (assaig)
dimarts 22 de setembre a les 19h.30 (assaig)
dijous 24 de setembre (actuació)
dissabte 26 de setembre a les 19h (assaig)
diumenge 27 de setembre (actuació)

Al local dels Castellers de Barcelona, al Carrer Bilbao 212.

Aqui estan els dos vidios que s'han fet en aquesta ocació :




 

0 comments so far.

Something to say?